Het Compleet Handboek Hartcoherentie van Caroline Gormand

Het Compleet Handboek Hartcoherentie van Caroline Gormand is een uitgebreide en praktische gids voor het begrijpen en toepassen van de hartcoherentie techniek. Hartcoherentie is een doeltreffende methode om stress en emoties te beheersen door het hartritme in balans te brengen. Door middel van ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen kunnen we ons hartritme synchroniseren en de impact van stress op ons lichaam verminderen.

BT_23-04-01_hartcoherentie_boek

Het boek begint met een uitleg over de werking van het hart en het belang van een gezond hartritme voor ons welzijn. Vervolgens worden verschillende oefeningen besproken die kunnen helpen om ons hartritme in balans te brengen, en worden de talloze voordelen van hartcoherentie besproken, zoals betere concentratie, meer zelfvertrouwen en een betere nachtrust.

Daarnaast gaat het boek in op de wetenschappelijke achtergrond van hartcoherentie en worden verschillende onderzoeken en studies besproken die de effectiviteit van de methode aantonen. Het boek biedt ook praktische tips voor het integreren van hartcoherentie in het dagelijks leven, zoals het gebruik van speciale apps en het vinden van momenten van rust en ontspanning in de drukte van alledag.

Caroline Gormand, de auteur van het boek, is een psychotherapeute, relatiecoach en sofrologe, die haar multidisciplinaire aanpak heeft verrijkt met hartcoherentie. Het boek bevat meer dan 25 oefeningen voor volwassenen en kinderen om dagelijks uit te voeren, alleen of samen met anderen.

Hieronder een aantal van de oefeningen uit het boek:

  • Ademhalingsoefening: Doe elke dag ademhalingsoefeningen om je hartritme in balans te brengen. Een eenvoudige oefening is om vijf seconden in te ademen, zes seconden vast te houden en zeven seconden uit te ademen.
  • Meditatie: Mediteer dagelijks om je geest te kalmeren en je lichaam te ontspannen. Je kunt geleide meditaties volgen of gewoon stil zitten en je richten op je ademhaling.
  • Dankbaarheid: Richt je op dankbaarheid en positieve emoties om hartcoherentie te bevorderen. Maak dagelijks een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent.
  • Hartfocus: Richt je aandacht op je hart terwijl je ademt om hartcoherentie te bereiken. Visualiseer bijvoorbeeld dat je adem in en uit je hart stroomt.
  • Dagboek: Schrijf dagelijks in een dagboek om je emoties te uiten en je gedachten te ordenen. Dit kan helpen om stress te verminderen en je hartritme in balans te brengen.
  • Natuur: Ga regelmatig naar buiten en breng tijd door in de natuur om je te helpen ontspannen en hartcoherentie te bevorderen.
  • Luister naar muziek: Luister naar rustgevende muziek om je te helpen ontspannen en je hartritme in balans te brengen.

Wil je kennis maken/aan de slag gaan met een of meerdere van bovenstaande oefeningen? Boek dan een 1 op 1 sessie of kom naar een van de leefstijl events van Fenna’s

Lees hier mijn blog over Hartintelligentie en -coherentie.

Lees hier mijn blog over Je hart en de Law of attraction.

Bestel hier het boek >>>

Fenna Boeke

Hallo, ik ben Fenna, een altijd bezig bijtje met een grote passie voor gezondheid, leefstijl en persoonlijke ontwikkeling. Mijn levensmotto: liefde voor het leven begint met zelfliefde en daarom ben ik ook De Leefstijlwinkel begonnen, om jou te helpen echt van jezelf te gaan houden. Jezelf elke dag een schop onder je kont te geven en tegelijkertijd mild en vergevingsgezind naar jezelf te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
0 Shares
Share
Tweet
Share